h1

Ori cad, ori urcă

ianuarie 6, 2009

dwarf

 

S-au terminat războaiele? Mă refer la cele reale, că cele scrise sigur nu au luat sfârşit. Cu toate că întreaga serie e într-o pauză acum pentru că trebuia să îi fac loc şi noii serii numită „Bibliotecarul”. Poate că „Bibliotecarul” va avea propriul blog înainte de-a fi scos pe piaţă, poate nu. Încă oscilez. Dacă seria „Dinastiile” face parte dintr-un fantasy clasic, „Bibliotecarul” nu are nici pe departe parte de acelaşi tratament. Mai întâi pentru că fiecare volum se vrea a fi: fantasy, horror, etc. De ce? De ce nu?

Michael spunea că Reginele ar fi trebuit scoase într-un volum pentru ca cititorul să-şi poată da seama până la capăt despre ce e vorba. Cred că sunt de acord aici, dar, pe de altă parte, sunt de acord şi cu editura. Nu îmi amintesc precis dacă Reginele au avut aceleaşi dileme când au plecat la război, dar eu le am.

Reginele nu au vrut să fie altceva decât sunt. Astea sunt şi cu astea defilez. Mi s-a părut important ca înainte de-a trece peste „clasicul” genului, să îl şi lansez. Nu sunt capabilă să o ţin toată viaţa într-un fantasy clasic, de asta am fost sigură întotdeauna, dar să scot o serie de nouă cărţi pe piaţă, cred că sunt. Poate că şi de aceea seria e în pauză de scris. Oricum, trei volume sunt scrie. Cel cu numărul patru are ideea conturată, aşteaptă doar să fie pus în scenă. Şi mă gândeam, dacă tot am vorbit şi despre celelalte, de ce să nu dau un fragment al vestitului trei. Mă rog, nu e deloc vestit, dar va fi cu siguranţă.

 

Our zbura. Îşi dădu seama că are suficient timp pentru a-şi pune gândurile în ordine. Şi, pe deasupra, îşi dădea seama că aterizarea avea să fie destul de dură. Dar până atunci… mai avea… hehe… destul. Desigur, ar fi putut rămâne în Mnemess. Ar fi putut deveni rege sau, le-ar fi putut explica celorlalţi că nu îşi doreşte asta. Ceea ce ar fi implicat o anume libertatea, cunoaşterea unei piticuţe. Câţiva copii, nu prea mulţi. Doi ar fi fost suficienţi. El nu era din clanul ăla în care se făceau copii în neştire. Era o bardă de oţel, iar ei nu aveau nevoie de mulţi moştenitori. Apoi, pentru distracţia proprie, ar fi putut să îi sâcâie pe cei din celelalte clanuri. Şi aşa şi-ar fi asigurat şi distracţia. Ceea ce ar fi fost mai puţin periculos decât şutul uriaşului.

De avea să scape cu viaţă din asta, desigur, avea să îşi recalculeze opţiunile. Dar ca să scape cu viaţă, odată aterizat, trebuia să facă pe mortul. Ceea ce nu îi stătea în fire unui pitic. Logic.

Aterizarea nu fu atât de rea pe cât crezuse el. Ţinând cont de viteza şutului, de cum îl ridicase pe unghiile picioarelor şi cum îl propulsase în aer. Adică, să fim serioşi, se putea şi mai rău. Un om ar fi zburat, poate, ceva mai mult, iar aterizarea ar fi fost de-a dreptul dezastroasă. El doar îşi scrânti glezna de la piciorul drept. Ceea ce nu era o tragedie, pentru că, un pitic, oricând, putea să meargă într-un singur picior.

Our ateriză cu faţa în mocirlă. Ceea ce, normal, nu era tocmai o opţiune plăcută. Dar, era mai bine decât preconizase. Chip murdar şi gleznă luxată. Hehe, pagubele nu se ridicau la mult. Toporişca era la locul ei, capul încă îi stătea pe umeri, iar uriaşul îl scosese din calcul. Acum, la fel de bine, putea să îşi aprindă pipa şi să-i lase pe ceilalţi să se descurce. Chiar dacă ar fi pierdut întreaga distracţie, dar, dintr-o dată, tutunul îi păru o variantă mai sănătoasă. Ar fi putut la fel de bine să fugă spre corabie. În fine, fuga e un cuvânt prea complicat în condiţiile de faţă. Dar nici mersul şontâc nu i-ar fi adus daune. Orice era mai bine decât să cadă bestia de uriaş peste tine şi să te trezeşti terci. Asta dacă s-ar mai fi găsit, cel puţin, terciul din el. Normal, mai avea o opţiune. Aceea de a ieşi din raza uriaşului şi a trage un pui de somn.

Dar de ce înşira el toate astea când era vorba de încăierare. Să fim serioşi, nu ar fi putut nici în ruptul capului să se abţină de la bătaie. Era bătaie, da? Era? Desigur. Iar oamenii ăia, să-i ia dracu’, nici măcar nu îi plăcea, dar fata aia se milogea deja că a murit piticul. Lasă, avea să le arate el lor cum moare un pitic. Se opri o clipă. Nu, nu asta voia să le arate. Moartea nu era încă una din opţiuni, normal. Oricum, avea să le mai dea ceva fiori. Şi dacă se plictisea, putea face oricând pe mortul şi apoi să dispară tip-til. Da, asta era soluţia.

Acum, că totul fusese pus la punct, Our îşi vântură toporişca deasupra capului şi porni la război. Sau, ca să fim mai corecţi, se duse drept în gura lupului.

10 comentarii

 1. inca sustin ca trebuia scoasa cartea intr-un singur volum. si iata de ce: a aparut doar jumate (sau cit o fi) si e tare greu sa scrii despre o jumatate de carte. evident ca personajele nu sint inchegate samd. oricine ar scrie despre orice carte – si a face-o doar despre jumatate – ar gasi aceleasi personaje neimplinite plus alte dude. cit priveste initiativa editurii… ar fi de inteles, costa mai putin. dar dupa ce va iesi si vol.2, aduna tu pretul celor doua volume si iti va da mai mult decit daca ar fi aparut intr-unul singur. deci pina la urma tot cititorii (si, evident, tu – pentru ca o iei pe coaja degeaba – ei, nu degeaba in totalitate) sint cei pacaliti. daca ar fi iesit ambele volume odata… ok. in fine.


 2. I-am citit baietelui meu de 5 ani fragmentul postat aici. A fost incantat. „Vai, mami”, a zis el, „ce poveste frumoasa! Cand imi cumperi cartea asta?”


 3. Mai, dar multe nume ai si acelasi IP. Parca te lasasesi.


 4. Michael, oricat as vrea eu, unele lucruri nu depind de mine.


 5. Bineinteles ca e acelasi IP – in casa asta suntem mai multi si nu avem nici cate un calculator pentru fiecare, nici exact aceleasi gusturi. Credeam c-o sa-ti faca placere incantarea sincera a unui copil; nu stiu daca a priceput mare luxru, dar a simtit probabil ceva pe gustul lui si a ras la faza cu aterizarea in mocirla.
  Apropo, credeam ca de ieri, de cand a cutreierat soacra-mea pe net si pana azi, s-a schimbat IP-ul, credeam ca se schimba in fiecare zi :)))))


 6. Anaconda, incantarea unui copil ma bucura, ironiile tale nu. De ieri si pana azi vad ca tot nu esti racorit, iar aia cu soacra nu tine 😉


 7. N-ai decat sa crezi ca vrei. Eu ti-am spus adevarul si n-am vrut altceva decat sa-ti fac o bucurie. Imi pare rau ca a iesit pe dos. Poate de-aia s-o fi zicand ca martea sunt trei ceasuri rele 🙂
  Dar o sa-i cumpar copilului macar una din cartile tale. Si o s-o las pentru mai tarziu, daca acum n-o sa aiba rabdare sa i-o citesc pe toata.
  De la IP-ul asta n-o sa mai primesti comentarii. Soacra-mea sta in alt oras, azi dimineata a plecat acasa, barbatu-meu detesta blogurile, copilul nu stie sa scrie, iar eu ma las de sportul asta, cu comentariile, ca de maine reincep serviciul. Imi cer scuze pentru deranj (in numele intregii familii, desi nu am o imputernicire in acest sens).


 8. Ok, Anaconda, multumesc! De la Sono Io la tine e o diferenta mare si am invatat sa fiu prevazatoare. Spor la lucru!


 9. A, da, copiii sunt cele mai sincere creaturi de pe pamant. Ii prefer oricand celor mari. 🙂


 10. măi,cred că-s frustrat(ă) …
  da’încă nu m-am hotărît asupra „obiectivului” 😆
  atîta doar că mă(cam)dor ochii … prea mult negru … dincolo … era mai alb … cît face ? 😉Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: